Vallankumous tulnee striimauspalvelusta

02.10.2021 | Mikko miettii, Musiikki, Omat biisit

Kauan sitten ostin eräältä toverilta käytetyn Playstation 2 -konsolin sekä läjän pelejä & lisävarusteita. Mukana tuli myös karaokepelin mikrofonipari. Koska kyseinen verme kytkeytyi USB-liitännällä, piti oitis kokeilla toimiiko se tietokoneessa. Se toimi. Tämä johti tarpeeseen leikkiä kotitarvejimmypagea ja äänittää sähkökitaraa kahdella eri sijaintiin asetetulla mikrofonilla. Lopputuloksena oli vanhasta riffistä jammailtu etäisesti MC5 henkinen biisi.

Näihin aikoihin olin myös tavattoman innoissani Gil Scott-Heronin kappaleesta The Revolution Will Not Be Televised. Niinkin innoissani, että aloin kääntää sitä suomeksi. Ensimmäisen säkeistön jälkeen alkoi olla selvää, ettei valkoinen heppu pohjolasta voi pokkana vedellä samoja juttuja kuin musta runoilija Chicagosta. Käännös muuttui tulkinnaksi, lokalisoiduksi variaatioksi teemasta. Tämän sanoituksen tungin sitten tuon mainitun kitaraäänitteen laulu- tai oikeastaan lausuntaosuudeksi ja kappaleen Vallankumous ei tule telkkarista perusosat olivat nipussa. Laitoin tämän tekeleen muutaman toverin kuultavaksi ja yhtäkkiä siihen ilmestyi rumpuraita sekä bassoraita ja sekä kitarat että laulu pitää äänittää uusiksi ihan oikeina kunnon nauhoituksina. Näin tehtiin ja synnytettiin täysiverinen rokkibiisi jossa MC5 halaillee Beastie Boysia. Sitten kului aikaa, aikaa kului ja kului vielä lisää aikaa. Noin vuosikymmen kaikkinensa.

Tuli tämä vuosi ja todettiin sen olevan kulttuuriyhdistyksemme Komitean viides vuosi, käytännössä siis juhlavuosi! Sen kunniaksi päätettiin julkaista kokoelmalevyllinen yhdistyksen artistien tuotantoa. Mukana olen myös minä ensimmäisellä koskaan julkaistulla soolokappaleellani Kuningatar. Pää oli auki ja vielä fyysisen kokoelmalevyn tiristessä paahtamon pannulla ehdotti toveri Japi että viilattaisiin Vallankumous lopulliseen julkaisukuntoon ja kokeiltaisiin, saisimmeko coverille julkaisuluvat. Näin tehtiinkin.

Nyt ollaan vaiheessa, jossa ensimmäiset vaaditut lisätiedot on toimitettu julkaisutirehtööräystaholle ja odotellaan jännityksen sumentamin varpain, meneekö piisi läpi ja striimaimiin.